Cankarjeva cesta 9, 1000 Ljubljana

E-pošta: mdg-ljubljana@guest.arnes.si
telefon: 386 59 727 639

fax: 01/231 80 62
sekretarka: 070/ 699 336

18. maj 2020

PREVENTIVNI KORONA UKREPI ZA ČLANE V PROSTORIH MDG LJUBLJANA


 

    Društvo obiskujejo samo zdrave osebe.
    Pred vstopom v društvo si mora vsak član razkužiti roke.
    Člani se ne smejo dotikati nosu, oči in ust.
    Člani se ne smejo rokovati in objemati.
    Člani morajo upoštevati higieno kašlja.
    Med posameznimi člani v društvu mora biti zagotovljena razdalja najmanj 1,5 metra.
    Mestno društvo gluhih Ljubljana se bo držalo vseh higienskih navodil in splošnih ukrepov, ki jih morajo upoštevati pri izvajanju svoje dejavnosti.

 

1. Redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo ali razkuževanje rok
Umivanje rok z vodo in milom je osnovni higienski ukrep, s katerim na relativno enostaven način fizično odstranimo nečistoče in mikroorganizme z naših rok.
Pred umivanjem roke pod tekočo vodo najprej zmočimo in šele nato namilimo. S površine rok tako  odplaknemo precejšne število mikroorganizmov in miljenje, ki sledi, je bolj učinkovito. Pomembno je, da so umiti vsi predeli rok (dlani, prsti, prostori med prsti, hrbtišče rok, konice prstov, palca, pod nohti, zapestja). Pipo zapremo s komolcem ali papirnato brisačo in ne z golo umito roko, še posebej če nismo doma. Če nimamo možnosti za umivanje rok pod tekočo vodo z milom, lahko umivanje rok nadomestimo tudi z razkuževanjem.
Ne dotikamo se obraza, zlasti ne ust, nosu in oči, če roke prej niso umite ali razkužene.
 
2. Upoštevanje pravilne higiene kašlja
Preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava. Papirnat robček po vsaki uporabi odvržemo v posebno plastično vrečko za  smeti in si nato umijemo roke z milom ter vodo ali si roke razkužimo.
 
3. Spoštovanje pravil fizičnega distanciranja
Ko se družimo z osebami izven skupnega gospodinjstva in pazimo, da vzdržujemo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 m oz. 2 m.
 
4. V primeru bolezenskih znakov ostanemo doma
Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.
 
Vse člane Mestnega društva gluhih Ljubljana prosimo za dosledno upoštevanje vseh zgoraj zapisanih preventivnih ukrepov. Samo tako bomo lahko zagotovili varnost in zdravje članov kakor tudi zaposlenih v društvu.