Cankarjeva cesta 9, 1000 Ljubljana

E-pošta: mdg-ljubljana@guest.arnes.si
telefon: 386 59 727 639

fax: 01/231 80 62
sekretarka: 070/ 699 336

27. september 2019

Gledališka predstava "Most"


Vabimo vas k ogledu gledališke predstave pod taktirko gluhe režiserke Lade Orešnik v petek, 27. septembra 2019 ob 18. uri v gledališki dvorani Centra slovanskih kultur France Prešeren, Karunova 14 v Ljubljani.

Gledališka predstava skupine Tihe stopinje iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije z naslovom »Most« predstavlja različne zgodbe v desetih prizorih.

Vsak človek komunicira verbalno in neverbalno. A nismo vsi ljudje enaki. Nekateri ljudje imamo take in drugačne ovire, smo drugačni, posebni. In mi smo zgradili most v socialni komunikaciji (razumevanje, ljubezen, sovraštvo, obup, občutljivost…). A ta most ne zdrži dolgo. Poruši se, vse pade na tla. Ponovno ga zgradimo, a ponovno se poruši. Komunikacija je spet in spet ovirana. Pa se pojavi materni jezik. Počasi skupnost ponovno zgradi most. Skupina se poveže, komunikacija se izboljša in most postane trden. Ta most prenese vse! Tako je v komunikaciji med nami, osebami, ki se soočamo z različnimi komunikacijskimi ovirami v vsakdanjem življenju.

Gledališka predstava bo posvečena zaključku mednarodnega tedna gluhih, ki ga Svetovna zveza gluhih obeležuje z motom: »Pravica znakovnega jezika za vse!«

Po predstavi bo neformalno druženje z nastopajočimi.