Cankarjeva cesta 9, 1000 Ljubljana

E-pošta: mdg-ljubljana@guest.arnes.si
telefon: 386 59 727 639

fax: 01/231 80 62
sekretarka: 070/ 699 336

KOLEDAR AKTIVNOSTI - REDNE AKTIVNOSTI V DRUŠTVU

Predavanja in delavnice, ki so tolmačene v slovenski znakovni jezik, so namenjene tako mladim kot starejšim, saj je tematika zelo pisana in obsega najrazličnejša področja našega življenja. Udeleženci delavnic in predavanj pridobivajo različna znanja in spretnosti. Ob koncu vsake delavnice in predavanja imajo udeleženci možnost individualnega svetovanja s strani izvajalcev.

Srečanja upokojencev
Srečanja upokojencev potekajo vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 18. uri v prostorih MDGL. Srečanja vodi g. Vinko Cepec, ki zna poskrbeti, da upokojencem nikoli ni dolgčas.

Aktiv žena
Aktiv žena je začel svoje poslanstvo v letu 2009 in se sestaja vsak torek v prostorih društva. Za udeleženke se organizirajo različne aktivnosti, tudi sprehodi po Ljubljani in njeni okolici.  

Folklorna skupina gluhih "Veselje" ima vaje vsak četrtek med 17. in 19. uro v prostorih Četrtne skupnosti Center na Grablovičevi 28 (Vodmat).

Skupina D&D (Deaf Dancers) ima vaje hip hopa vsak torek in četrtek od 17. do 18.30. ure v prostorih društva. Mlada dekleta vabimo, da se ji pridružijo! V načrtu imamo tudi podobno skupino za fante. :)

Odbojka
Treningi odbojke potekajo vsak petek od 19. do 19.45 ure v telovadnici OŠ Hinka Smrekarja.  Vabljeni vsi, ki radi igrate odbojko, ne glede na spol in starost!

Bowling
Treningi bowlinga potekajo vsak torek od 16. do 18. ure v Bowling klubu 300. Vabljeni vsi, ki imate radi bowling, ne glede na spol in starost.

Balinanje
Treningi so organizirani vsak torek od 16.do 18. ure na igrišču Športnega društva invalid.

Šah, tarok in razne igre
Družimo se vsako sredo od 16. ure naprej v prostorih društva.

Telovadba za starejše
Vsak ponedeljek in četrtek od 9. do 10. ure v Športnem klubu Chagy na Vojkovi 58.

Glasilo Odmev tišine
Mestno društvo gluhih Ljubljana izdaja glasilo z naslovom "Odmev tišine", ki izhaja enkrat na dva meseca. V enem letu izide 6 številk z bogato vsebino, ki pokriva vsa področja življenja gluhih.